Onderhoud zwemkleding
Hoe kun je ervoor zorgen dat je zwemkleding langer mooi blijft?
Onze zwemkleding is gemaakt van zachte en duurzame materialen. Om ervoor te zorgen dat de gladde textuur behouden blijft, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met waar je zit, leunt of ligt in je zwemkleding. Dit geldt voor alle zwemkleding met elastan, niet alleen voor onze producten! Hier zijn een paar tips om je zwemkleding in mooi te houden:
- Vermijd ruwe oppervlakken:
Doordat zwemkleding in aanraking komt met ruwe oppervlakken, door schuren langs of zitten op ruwe oppervlakken, zoals beton vloeren, tegelwanden, bankjes, startblokken en andere ruwe materialen, kunnen pillen/ophaaltjes aan de badkleding ontstaan.
Gebruik een handdoek om op te zitten en vermijd het hijsen van jezelf uit het zwembad. Let ook op met schurende strandtassen op je schouders om haaltjes en bolletjes te voorkomen. Dit kunnen gemakkelijk stofpluisjes of zelfs kleine scheurtjes in de stof van je zwemkleding veroorzaken.
Glijbanen zijn gave attracties in het zwembad maar zwemkleding kan hierdoor sneller slijten. Door de snelheid kan er namelijk een verbrandingsproces van de vezel ontstaan. Zwakke plekken, stof die gaat pillen en/of gaten zijn hiervan het gevolg.
- Afwisselen van zwemkleding
Het regelmatig wisselen van je zwemkleding voorkomt overmatige slijtage en helpt de kwaliteit van je favoriete bikini's en badpakken te behouden. Wanneer je dezelfde zwemkleding herhaaldelijk draagt, wordt de stof blootgesteld aan constante wrijving, rek en chemische stoffen zoals zonnebrandcrème en chloor. Dit kan ervoor zorgen dat de vezels verzwakken, wat uiteindelijk leidt tot slijtage. Door regelmatig af te wisselen tussen verschillende burkini's en zwemjurkes verminder je de slijtage en behoud je de kwaliteit van de stof.
- Bescherm tegen zonlicht, zeewater en chloor:
Zonlicht en chloor kunnen de kleuren van je zwemkleding doen vervagen. Als je bijvoorbeeld natte zwemkleding in je tas laat zitten, kunnen micro-organismen verkleuring veroorzaken. Spoel je zwemkleding na gebruik altijd af met koud/lauw water en laat het opdrogen in de schaduw.
Na een dagje strand is het bijna onvermijdelijk dat er zand op je zwemkleding blijft zitten. Kies daarom voor zwemkleding in donkere kleuren, zodat het zand minder opvalt wanneer je het draagt. Om het zand te verwijderen, laat je de zwemkleding een half uur weken in koud of lauw water, spoel het grondig af en laat het vervolgens drogen in de schaduw.
Voor delicate stoffen is het beter om ze met de hand te wassen in plaats van in de wasmachine. Wring badkleding nooit uit! Als je zwemkleding samen met andere kledingstukken wast die kunnen verkleuren, kan dit leiden tot verkleuring van de zwemkleding.
Laat je zwemkleding liggend drogen op een handdoek op een wasrek, vermijd direct zonlicht om verkleuring te voorkomen (geen wasknijpers). Stop zwemkleding nooit in de droger, strijk je zwemkleding niet en breng het niet naar de stomerij.
Hoewel onze zwemkleding kleurecht is, kan er toch verkleuring optreden bij bepaalde kleuren. Deze verkleuring wordt meestal veroorzaakt door verkeerde zorg voor de zwemkleding en valt niet onder de garantie.
Daarnaast kunnen ook ijzerhoudend water, zonnebrandmiddelen, cremespoelingen, chloor en agressieve wasmiddelen verkleuring veroorzaken. Hoge concentraties van deze stoffen kunnen na verloop van tijd het elastan en de vezels aantasten.
Let op: klachten als gevolg van verkeerde behandeling van de zwemkleding worden niet vergoed.
Onze zwemkleding heeft de volgende eigenschappen: UPF50+ zonbescherming, ademend en lichtgewicht. Het is gemaakt van 82% nylon en 18% Lycra.
Nylon, een veelgebruikt materiaal in zwemkleding, biedt elasticiteit en goede vochtafdrijving voor snelle droging. Echter, langdurige blootstelling aan de zon kan leiden tot rafelen of vervagen van het materiaal. Let op: wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade hierdoor.
Lycra (Elastaan of Spandex) wordt vaak gebruikt in moderne zwemkleding vanwege de verhoogde elasticiteit die het biedt. Het zachte en lichte lycra draagt bij aan het comfort van de zwemkleding.